"Lucerna w żywieniu ludzi i zwierząt" (Lucerne in human and animal nutrition) - pod red. E.R. Greli
"Odnawialne źródła energii w rolnictwie i ochronie środowiska" (Renewable energy sources in agriculture and environmental protection) - pod red. E.R Greli i Edyty Kowalczuk-Vasilev
"Zastosowanie lnu i inuliny w żywieniu i żywności" (The use of flax and inuline in nutrition and food production)- pod red. Anny Czech i Renaty Klebaniuk
"Hodowla, chów i użytkowanie owiec" - pod red.prof. dr hab. R. Niżnikowskiego
"Genetyka i genomika zwierząt" - Krystyna M. Charon, Marek Świtoński
"Animal genetics and genomics" - Krystyna M. Charon, Marek Świtoński
"Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa" - pod red. prof. dr hab. Zygmunta Litwińczuka
"Tajemnice mleka" - prof. dr hab. Tadeusz Szulc
"Żywienie dzikich zwierząt. Ssaki." pod red. Ewy Sawosz Chwalibóg i Iwony Kosieradzkiej
"Hodowla, chów i użytkowanie kóz" - pod red. Jacka Wójtowskiego
"Hodowla i użytkowanie drobiu" - pod red. Jana Jankowskiego
"Pasze i dodatki paszowe" - pod red. Heinza Jerocha i Antoniego Lipca